Přenosné mixéry frčí! Pět nejlepších, na které se zaměřit

Oranžový přenosný mixér značky SENCOR na kuchyňské lince, vedle různé ovoce a dvě skleničky se smoothie SENCOR

Přenosné mixéry jsou nejen kompaktní a praktické, často jsou také velmi výkonné a schopné konkurovat klasickým mixérům. Jak přenosné mixéry fungují, pro koho jsou ideální a které z nich stojí za to? V tomto článku najdete odpovědi i tipy na ty nejlepší přenosné mixéry na trhu.

Přečtěte si také

Retro kousky, které mají dnes cenu: Bruselský nábytek, gramofon i kočárek

Jak fungují přenosné mixéry?

Přenosné mixéry jsou kompaktní spotřebiče, které zvládnou připravit smoothie, polévku nebo koktejl během několika sekund. Jsou vybaveny nabíjecí baterií, díky které nemusíte být v blízkosti zásuvky – stačí je nabít přes USB kabel a můžete mixovat kdekoliv.

Navzdory své velikosti mohou přenosné mixéry překvapit svou výkonností. Jsou schopny rozmixovat různé druhy ovoce i zeleniny, led, nebo dokonce ořechy.

Pro koho jsou přenosné mixéry ideální?

Ačkoli by se mohlo zdát, že přenosné mixéry se hodí pouze pro lidi posedlé zdravým životním stylem, není tomu tak, ocení je opravdu každý.

Ideální jsou pro kohokoli, kdo pracuje v kanceláři a chce si při obědové pauze připravit rychlý oběd nebo svačinu v podobě smoothie. Skvěle se hodí i pro rodiče malých dětí, jelikož se v něm snadno dají připravit dětské příkrmy. A samozřejmě je ocení i ti, kdo mají maličkou kuchyň s nedostatkem prostoru pro velký spotřebič, nebo ti, kteří chtějí ušetřit.

Muž na lavičce pije smoothie z přenosného mixéru. Donny Podrasky / Shutterstock.com

Na co se zaměřit při výběru smoothie mixéru?

Při výběru přenosného mixéru je důležité zvážit několik faktorů.

  1. Příkon spotřebiče: Pokud plánujete mixovat tvrdší ingredience, jako jsou ořechy nebo led, vyberte si mixér s výkonným motorem. Pro jemné smoothie postačí i slabší modely, které bývají levnější.
  2. Kapacita nádoby: Zvažte, jak velké smoothie si chcete připravovat. Menší mixéry mívají kapacitu kolem 300 ml, zatímco větší modely mohou mít i více než 500 ml.
  3. Výdrž baterie: Pokud plánujete mixér používat často, hledejte modely s baterií, která vydrží alespoň 10–15 mixování na jedno nabití.
  4. Cena: Přenosné mixéry se cenově liší. Pokud hledáte základní model k občasnému použití, postačí vám levnější varianta. Pro náročnější uživatele je vhodnější investice do dražšího modelu s vyšším výkonem.
  5. Funkce: Některé mixéry nabízejí doplňkové funkce, jako je možnost mixování přímo při nabíjení nebo programy na různé typy nápojů.
Smoothie z červené řepy a jablka
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Smoothie z červené řepy a jablka

Smoothie se často připravují z kombinace zeleniny a ovoce. Možná si říkáte, že se vám moc nechce popíjet červenou řepu – ale věříme, že vás tato chuť mile překvapí! Řepa je navíc velmi zdravá, a do svého jídelníčku bychom ji tudíž měli zařazovat pravidelně.

Smoothie z červené řepy a jablka
Mandlovo-kokosové smoothie s kakaem
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Mandlovo-kokosové smoothie s kakaem

Objevte na podzim netradiční mandlovo-kokosové smoothie. Tato verze smoothie je skvělá jako dezert. Jelikož je však z mandlí, kakaových bobů a kokosu, načerpáte z ní zdravé tuky a bílkoviny, díky čemuž si ji můžete dopřát bez pocitu viny.

Mandlovo-kokosové smoothie s kakaem

Pět tipů na přenosné mixéry

SENCOR SBL

Tento mixér je levnější variantou, ale smoothie, polévky či příkrmy díky příkonu 150 W připraví snadno. Objem nádoby je 500 ml a vydrží až 20 cyklů na jedno nabití. Koupit se dá od 799 Kč v různých barvách.

Nutribullet NBP003NBL

Všestranný a výkonný mixér, jenž se nabíjí USB-C nabíječkou, zvládne až 15 mixovacích cyklů. Objem jeho nádobky je 475 ml a pyšní se extrakčními čepelemi z nerezové oceli. Mixér má 2000mAh baterii, výrobce neuvádí příkon ve wattech, nicméně zvládne rozmixovat mražené ovoce nebo semínka. Zakoupit se dá za cenu od 869 Kč.

Concept SM4001 Smoothie FitMaker

Přenosný mixér značky Concept se může pochlubit nejobjemnější nádobou z námi vybraných produktů, a to 580 ml. Přesto je stále kompaktní a vhodný na cesty. Má kvalitní baterii a skvělý příkon 315 W, díky čemuž zvládne až 40 20vteřinových mixovacích cyklů. Pořídíte jej za cenu od 999 Kč.

Přenosný mixér v tmavě zelené barvě BlendyGo

FitStream Pro

Tento mixér nabízí extra rychlé nabíjení a snadno si poradí i s ledem nebo ořechy. Je voděodolný, jeho příkon je 45 W a do nádoby se vejde 475 ml. Jeho baterie vydrží až 30 cyklů, je tedy skvělou volbou pro delší cesty, kdy se nechcete zabývat dobíjením přístroje. Koupit jej můžete za cenu od 1 320 Kč.

BlendyGo 3

Bezdrátový mixér se skvělým příkonem 250 W a jedinečným designem. Nabízí indikátor stavu nabití s LED podsvícením a pulzní režim pro tvrdé suroviny. Váží pouze 650 gramů a objem nádoby je 550 ml. Na jedno nabití zvládne až 25 použití a koupit jej můžete za 1 499 Kč.

Zdroj: Kupi