Konec éry: Electro World mizí z trhu, Datart přebírá otěže

Muž vybírá žehličku v obchodě s elektronikou Kardasov Films / Shutterstock.com

Český maloobchodní trh s elektronikou prochází další významnou změnou. Po nedávné změně v CZC a problémech v Okay přichází zpráva o konci samostatné existence Electro Worldu. Tento populární prodejce elektroniky se spojí s Datartem a bude pokračovat pod jeho značkou. Co to znamená pro zákazníky a jaké výhody mohou očekávat? 

Přečtěte si také

Upečte si něco dobrého! Hrušková bábovka je rychlovka, kterou zvládnete prakticky bez práce

Spojení sil pro lepší budoucnost

Obě společnosti, Electro World a Datart, zveřejnily na svých webových stránkách společné prohlášení, které potvrzuje jejich blížící se fúzi: „Bez ohledu na barvu našich triček jsme si blíž, než se zdá. Proto spojujeme své síly na cestě za ještě lepším životem s elektronikou.“ Cílem tohoto spojení je posílit pozici na trhu a nabídnout zákazníkům ještě kvalitnější služby a širší sortiment. Datart, jako specialista v oblasti elektroniky a služeb, převezme všechny závazky a služby, na něž byli zákazníci Electro Worldu zvyklí.

Mailová komunikace k ukončení Electro World Electro World

Důležité termíny pro zákazníky

Ačkoli přesné datum sloučení zatím nebylo oznámeno, Electro World ve svém e-mailu upozorňuje zákazníky na několik klíčových informací:

  • Slevové kódy a vouchery Electro Worldu je nutné využít nejpozději do 25. srpna 2024.
  • Velký výprodej s až 50% slevami probíhá od 15. července do 14. srpna 2024 (nebo do vyprodání zásob).

Tyto informace naznačují, že k definitivnímu ukončení činnosti Electro Worldu by mohlo dojít v září, pravděpodobně s návratem dětí do škol.

Co čeká zákazníky?

  1. Plynulý přechod e-shopů: Web electroworld.cz bude automaticky přesměrován na datart.cz, což zajistí bezproblémové pokračování online nákupů.
  2. Zachování věrnostního programu: Přihlašovací údaje do věrnostního programu zůstanou beze změny.
  3. Výhodné nákupy: Aktuální velký výprodej nabízí slevy až 50 % na široký sortiment zboží včetně domácích spotřebičů, notebooků, telefonů a hodinek.
  4. Kontinuita služeb: Datart se zavazuje k bezproblémovému vyřizování objednávek, reklamací a účtenek v souladu se svými standardy.

Dopad na trh s elektronikou

Tato fúze znamená další krok v konsolidaci českého trhu s elektronikou. Po akvizici Allegra společností CZC a potížích, které sužují Okay, se nyní snižuje počet významných hráčů na trhu. Tento vývoj by mohl ovlivnit konkurenční prostředí a potenciálně i ceny pro koncové zákazníky.

Zdroj: Electro World, Datart, Kupi