Proklatě dobrý dezert: Na vláčný kakaový koláč s jablky nepotřebujete ani gram mouky

Klínek kakaového koláče s jablky, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Máte chuť na odlehčený, vláčný moučník? Zkuste náš kakaový koláč s jablky. Bude vás bavit, protože kromě jablek v něm najdete i mrkev a banány. A navíc neobsahuje mouku! Už se vám na něj sbíhají sliny? Tak si ho pojďte s námi upéct!

Klínek kakaového koláče s jablky, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Odlehčený koláč plný ovoce

Dnes se s vámi podělíme o náš oblíbený recept na kakaový koláč s jablky. Kromě jablek do něj dáváme i banány a právě díky ovoci je moučník krásně vláčný. Ale to není všechno. Nebude potřebovat ani mouku!

Místo mouky jsme použili ovesné vločky. Nejlepší jsou ty jemné. Můžete použít i klasické, ale ty doporučujeme trochu rozmixovat v mixeru. Kakaové těsto na koláč se dá i různě vylepšit. Přidejte do něj třeba nasekané oříšky nebo brusinky.

Úplná pecka je, když na upečený koláč ještě dáte polevu. Uděláte ji ze 2 banánů a 4 lžic holandského kakaa. Stačí vše rozmixovat v mixeru a natřít na koláč. Dobrou chuť! 

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou s dokonale vyváženou chutí a úžasnou vůní si zaručeně zamilujete. Kombinace jablek ovoněných skořicovým cukrem a tvarohu, který koláči zajistí potřebnou vláčnost, je totiž naprosto fantastická.

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou
Borůvkový koláč s drobenkou
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Borůvkový koláč s drobenkou

Zkuste jednoduchý recept na domácí borůvkový koláč, který přinese léto na váš stůl. Šťavnaté borůvky v kombinaci s křehkým těstem a křupavou drobenkou vás nenechají jen u jednoho kousku. Místo borůvek lze použít jakékoliv jiné sezónní ovoce, takže můžete upéct spoustu variací tohoto výborného koláče.

Borůvkový koláč s drobenkou

Recept na kakaový koláč s jablky

Ingredience na 8 porcí:

  • 250 g ovesných vloček
  • 280 g jablek
  • 200 g mrkve
  • 2 banány
  • 30 g holandského kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 120 ml vody

Postup:

  1. Mrkev a jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu vymačkáme. Banány oloupeme, rozmačkáme a v míse smícháme s mrkví a jablky.
  2. Ovesné vločky rozmixujeme najemno a přidáme do mísy spolu s kakaem, medem, kokosovým olejem, kypřicím práškem a vodou.
  3. Směs v míse důkladně promícháme a vypracujeme kompaktní těsto.
  4. Dortovou formu o průměru cca 25 cm vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 ˚C asi 45 minut. Poté necháme vychladnout.

Zdroj: Kupi