Nadýchaný čokoládový chlebíček s božskou chutí: Voní po pomerančích a jeho příprava je brnkačka

Několik kousků pomerančového chlebíčku, naservírovaných na bílém talíři Kupi.cz

Jednoduchý, ale naprosto neodolatelný. To je náš čokoládový chlebíček s pomerančovou kůrou. Moučník pro všechny milovníky sladkého si vás získá božskou chutí kakaa v kombinaci s osvěžující pomerančovou kůrou. Dezert je vhodný pro každou příležitost, ať už jde o oslavu nebo jen o posezení u odpolední kávy.

Přečtěte si také

Poznáte, kdy sklidit dýni? Při správném postupu a skladování vám vydrží až do jara

Dokonalý dezert pro milovníky sladkého

Ochutnejte neodolatelnou kombinaci kakaa s osvěžující chutí pomeranče. Čokoládový chlebíček je brnkačka a zvládne ho připravit skutečně každý. Chlebíček můžete navíc různě vylepšovat, aby byl vyladěný přesně podle vaší chuti.

Jestli chcete mít chlebíček co nejvíc čokoládový, přidejte do něj na kousky nasekanou čokoládu. Pokud máte rádi kandovanou pomerančovou kůru, klidně ji do těsta také přidejte, získáte výraznější pomerančovou chuť. 

Čokoládový dort
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Čokoládový dort

Čokoládový dort zdobený ovocem si jistě zamilujete, protože je velmi lahodný a vláčný, až se rozplývá na jazyku. Navíc je vhodný i pro ty, kteří mají bezlepkovou dietu. Příprava je snadná a rychlá, tak si ho pojďte s námi vyzkoušet.

Čokoládový dort
Čokoládová pěna podle Gordona Ramsayho
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Čokoládová pěna podle Gordona Ramsayho

I když se to na první pohled možná nezdá, příprava čokoládové pěny je snadná a nezabere vám moc času. Základem je kvalitní hořká čokoláda. Připravte si vynikající čokoládovou pěnu podle slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho s kapkou amaretta, která potěší vaše chuťové buňky.

Čokoládová pěna podle Gordona Ramsayho

Nelekejte se, když bude těsto po přidání všech surovin vypadat jako sražené. Má to tak být a je to v pořádku. Během pečení kontrolujte chlebíček párátkem. Hotový chlebíček má být uvnitř trochu mazlavý, takže když vám na párátku zůstane trochu těsta, nic se neděje. A úplná bomba bude, když čokoládový chlebíček po upečení polejete čokoládou. Sníte ho raz dva. 

Nakrájený čokoládový chlebíček Kupi.cz

Recept na čokoládový chlebíček s pomerančovou kůrou

Ingredience na 6 porcí:

  • 150 g změklého másla
  • 2 lžíce cukrového sirupu
  • 175 g hnědého cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 25 g kakaa
  • 2 vejce
  • pomerančová kůra
  • čerstvá pomerančová šťáva

Postup:

  1. Změklé máslo vyšlehejte se sirupem. Smíchejte mouku, sodu a kakao a všlehejte 1 lžíci těchto surovin do vyšlehaného másla se sirupem.
  2. Přidejte 1 vejce, další 2 lžíce suchých surovin a poté druhé vejce. Pořádně promíchejte.
  3. Vmíchejte zbylé suché suroviny a za stálého míchaní přidejte pomerančovou kůru. Nakonec přilijte postupně i pomerančovou šťávu. Pokud se vám bude zdát, že těsto vypadá jako sražené, je to tak v pořádku.
  4. Hotové těsto nalijte do vytřené formy na chlebíček a pečte 45–55 minut na 170 °C. Chlebíček zkontrolujte párátkem. Mělo by vám na něm ulpět trochu těsta, protože chlebíček by měl být uprostřed trošku mazlavý.
  5. Po vyndání z trouby nechte chlebíček chvilku stát ve formě a poté ho opatrně vyklopte a nechte vychladnout.

Zdroj: Kupi