Aplikace, bez kterých na nákup nebo natankovat už nikdy nevyrazíte!

Žena v červeném saku nakupuje ovoce Gorodenkoff / Shutterstock.com

V dnešní době se snad nenajde nikdo, kdo by rád neušetřil. V tom vám mohou pomoci mobilní aplikace, které vám zobrazí slevové akce, letáky různých obchodních řetězců, nejlevnější pohonné hmoty, pomohou vytvořit nákupní seznam či rozpočítat spravedlivě platby mezi kamarády. Připravili jsme pro vás tipy na nejlepší aplikace, které stojí za to mít nainstalované v mobilním telefonu.

Přečtěte si také

Je ohřívání jídla v plastových krabičkách v mikrovlnce škodlivé? Studie hovoří jasně

Kupi

Musíme si trochu přihřát polívčičku! Naše aplikace vám ušetří čas i peníze při nakupování. Najdete zde aktuální letáky vašich oblíbených supermarketů a různých obchodů, včetně zobrazení akčních cen produktů. Možná to nevíte, ale na Kupi si můžete vytvořit vlastní účet a využít košík v podobě nákupního seznamu. To se vyplatí, protože budete mít jistotu, že na žádný produkt nezapomenete. Kupi je na Google Play i Apple Store zdarma.

iPumpuj

S pohonnými hmotami je to jednou tak a po druhé jinak. Lépe řečeno, máme období, kdy si natankujeme levněji a za pár dní si zaplatíme zase o pár korun více. Nemluvě o tom, že ceny jsou na čerpacích stanicích po celé ČR odlišné. Appka iPumpuj vám pomůže při tankování ušetřit peníze, protože si v ní můžete najít nejbližší a nejlevnější benzinky ve vašem okolí. Řidiči tam postupně přidávají cenu za litr pohonných hmot. 

Aplikace funguje na bázi sociální sítě. Mimo jiné tam najdete provozní dobu čerpací stanice a výhodou je, že aplikaci můžete použít i bez připojení k internetu, tedy v offline režimu. Pozor, aplikace je ke stažení pro uživatele operačního systému iOS.

INCI Beauty

Milujete kosmetiku? Pak by vám neměla uniknout aplikace INCI Beauty nebo její alternativy – v Česku například WeWell. INCI je zkratka pro "International Nomenclature of Cosmetic Ingredients", což je mezinárodní systém názvosloví pro kosmetické složky. Díky této apce zjistíte, co přesně obsahuje vaše pečující i dekorativní kosmetika a jak působí na lidské tělo. Aplikace umí skenovat čárové kódy, vytvářet historii a u populárních výrobků také najdete hodnocení uživatelů. Berte ji však lehce s rezervou, apka sice prozradí, jaké chemické látky kosmetika obsahuje, nedokáže vám však říct, jestli je produkt skutečně účinný.

Mladý pár vysypává peníze z prasátka Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

Kontrolní seznam potravin

Znáte to taky. Občas se prostě v ledničce zatoulá nějaký jogurt nebo sýr a když ho objevíte, zjistíte, že už není poživatelný. Tato aplikace vám pomůže efektivně spravovat zásoby potravin ve vaší domácnosti. Umožňuje sledovat datum vypršení trvanlivosti produktů a nabízí nákupní seznam pro snadné doplnění zásob. Díky funkci skenování čárových kódů urychlíte svou práci a získáte upozornění před vypršením trvanlivosti, což minimalizuje plýtvání jídlem. Produkty můžete seřadit podle kategorií a přiřadit jim úložná místa, což zajistí přehlednost a pořádek ve vaší kuchyni.

Settle up

Nejen během letních prázdnin, kdy se hodně cestuje s partou a kamarády, by se mohla hodit i aplikace Settle up, která vám jednoduše ukáže, kdo má platit lístek na vlak příště nebo kolik vám dluží kamarád Jenda za oběd. Nemusíte se tak dohadovat a dělat si kvůli dlužným penězům zle s kamarády. Settle up to spočítá za vás a vyúčtování si můžete poslat do e-mailu.

Aplikace Nesnězeno zachraňuje jídlo i kytice

Mobilní aplikace Nesnězeno je dostupná v nejrůznějších městech po celé republice a díky delšímu působení je do ní zatím zapojeno více partnerských podniků včetně různých obchodů, nebo dokonce řetězců. Například Penny Market, který jejím prostřednictvím nabízí za 79 Kč zlevněné tašky s mixem různého zboží. A ulovit můžete i zlevněnou kytici.

IKEA představuje novou aplikaci

Nábytkářská společnost IKEA uvedla na český trh novou aplikaci IKEA Kreativ, která využívá nejmodernější technologie pro plánování interiérů. Tento inovativní nástroj je dostupný v mobilní aplikaci i na webu Ikea.cz a nabízí zákazníkům možnost kreativně si navrhnout své bydlení pomocí realistických interaktivních návrhů. 

K analýze domácích prostor zákazníků IKEA Kreativ používá nejpokročilejší technologie umělé inteligence a počítačového vidění – ty jsou podobné systémům v autonomních vozech. Mezi tyto technologie patří neuronové sítě AI, speciálně navrženy pro rozpoznávání objektů a geometrie vnitřních prostor, algoritmy stereovidění pro 3D zobrazení, algoritmy počítačové fotografie pro pořizování širokoúhlých snímků a 3D grafika smíšené reality pro dosažení vysoké míry realističnosti.

Jednou z velkých výhod aplikace je, že díky moderním algoritmům umělé inteligence zvládne „vymazat“ existující nábytek v domácnosti, aby si zákazníci mohli plně představit, jak bude nový nábytek vypadat v prázdné místnosti.

Nákupní dům IKEA Wongsakorn Napaeng / Shutterstock.com

Jak ušetřit čas? Plaťte v mobilním bankovnictví přes QR kód!

Jak se to říká? „Čas jsou peníze?“ Pokud máte ve vašem mobilním bankovnictví povoleno placení pomocí QR kódu, máte vyhráno. Možná jste si všimli, že v restauracích či jiných podnicích máte u stolu kartičku s možností platby přes QR kód, tak proč toho nevyužít? Nemusíte tak čekat na obsluhu a rovnou u stolu přiložíte mobilní telefon a v mobilním bankovnictví se vám načte celková útrata, kterou zaplatíte a můžete v klidu odejít. 

Zdroj: Kupi