Domácí brambůrky: Křupavá dobrota, pro kterou už nepoběžíte do obchodu

Domácí brambůrky na bílém talíři Kupi.cz

Kdo by nemiloval brambůrky? Když vám doma dojdou zásoby, do obchodu letět nemusíte. Hravě si je připravíte i doma a budou vám chutnat mnohem víc. Potřebujete na ně jen brambory, olej a sůl. A ve finále je nemusíte ani smažit, můžete je udělat i v troubě. Pojďte si na večer k televizi udělat domácí chipsy!

Přečtěte si také

Dejte sbohem námraze v mrazáku! Tipy, které vám ušetří čas i námahu

Jak na domácí brambůrky?

Hned na začátek vám řekneme, že domácí chipsy budete zbožňovat. Takže je vždycky připravte ve větším množství, protože hned zmizí. Můžete si k nim připravit i domácí dip, to je teprve dobrota!

Na domácí brambůrky použijte přílohové brambory, varný typ B.  Nakrájejte je asi na 2–3 mm silné plátky. Plátky brambor osušte v papírové utěrce a až pak je dejte do rozpáleného oleje. Doporučujeme je smažit po menších částech, aby se vám plátky brambor neslepily. 

Jestli si chcete připravit zdravější variantu domácích chipsů, upečte je v troubě. V tomto případě dejte nakrájené plátky brambor do mísy a promíchejte je s olivovým olejem a kořením podle vaší chuti. Pečte na 200 °C asi 30 minut. Brambůrky z trouby jsou zdravější a budou stejně křupavé.

Pizza šneky
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Pizza šneky

Pizza šneky z listového těsta jsou rychlá chuťovka, kterou vykouzlíte během chvilky. Jsou ideální na oslavy, během posezení s přáteli nebo na silvestrovkou párty. Naplnit je můžete čímkoli, co máte rádi, klasickou kombinací je pak rajčatový základ, šunka a sýr.

Pizza šneky
Twistery z listového těsta
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Twistery z listového těsta

Twistery z listového těsta – tento naprosto jednoduchý recept můžete využít vždy, když je potřeba mít na stole něco sladkého. Tyhle zakroucené tyčinky jsou neskutečně jednoduché, křupavé a velmi chutné. Můžete je upéct na oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak k víkendové kávě.

Twistery z listového těsta

Recept na domácí brambůrky

Ingredience na 2 porce:

  • brambory
  • 200 ml řepkového oleje
  • sůl

Postup:

  1. Větší brambory (ideálně přílohové) oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. V menším vyšším hrnci si rozpalte olej a brambory na něm pak chvilku smažte dozlatova.
  3. Osmažené brambůrky skládejte na ubrousek, aby se z nich odstranil přebytečný olej. Poté osolte a můžete podávat.

Zdroj: Kupi