Lehký salát s kozím sýrem a fíky: Jednoduchá a zatraceně dobrá rychlovka k večeři

Salát s kozím sýrem a fíky, servírovaný na modrém talíři. O talíř je opřený opečený toastový chleba Kupi.cz

Salát z polníčku s kozím sýrem, fíky a ořechy je mimořádně chutné lehké jídlo. Čerstvé fíky jsou velmi šťavnaté a salátu dodají sladkou chuť s exotickým nádechem, v kombinaci s kozím sýrem a vlašskými ořechy jsou pak naprosto neodolatelné. Tento svěží salát můžete podávat třeba s opečeným kouskem bagetky nebo toustu.

Přečtěte si také

Zapečené noky se smetanou: 20minutový oběd z pekáčku, který stačí šoupnout do trouby. Zkuste je s masem i bez

Kozí sýr pozvedne váš salát na vyšší level

Léto přímo vybízí k přípravě nejrůznějších zeleninových salátů. Saláty jsou rychlé a lehké jídlo, které oceníme především v parných letních dnech. Můžete je libovolně obměňovat, používat různé druhy zeleniny a vylepšovat je různými zálivkami a dalšími ingrediencemi. Zkuste třeba přidat do salátu kozí sýr a stane se z něj gurmánský zážitek.

Nebojte se tak kozí sýr přidat do listových salátů. Kozí sýr skvěle ladí s ořechy a ovocem. S ořechů se k němu nejvíce hodí vlašské ořechy, pistácie nebo mandle. Z ovoce můžete sáhnout po borůvkách, brusinkách nebo fících. A teď to zkombinujeme a dáme do salátu, co říkáte? My si vybrali polníček a ke kozímu sýry jsme zvolili kombinaci vlašských ořechů s čerstvými fíky. A jelikož kozí sýr výborně ladí také k vínům, dejte si k salátu skleničku Sylvánského zeleného nebo Veltlínské zelené.

  • Tip: Zkuste přidat kozí sýr i do salátů s červenou řepou nebo s listovým špenátem.
Rukolový salát s kozím sýrem a pečenou dýní
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Rukolový salát s kozím sýrem a pečenou dýní

Rukolový salát s kozím sýrem a pečenou dýní vás krásně osvěží a dodá potřebnou energii. Skvěle se hodí jako rychlá svačina nebo večeře a díky tomu, že je na přípravu velmi jednoduchý, ho budete mít hotový za pár minut.

Rukolový salát s kozím sýrem a pečenou dýní
Fenyklový salát s rukolou a pomerančem
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Fenyklový salát s rukolou a pomerančem

Máme pro vás tip na lehkou a zdravou večeři! Vyzkoušejte fenyklový salát s rukolou a pomerančem. Na první pohled se vám to může zdát jako neobvyklá kombinace, ovšem chuťově k sobě vše skvěle ladí. Příprava salátu je rychlá a jednoduchá. Tak si ho pojďte udělat třeba dnes k večeři!

Fenyklový salát s rukolou a pomerančem

Recept na salát s kozím sýrem a fíky

Ingredience na 1 porci:

  • 125 g políčku
  • 3 čerstvé fíky
  • hrst vlašských ořechů
  • 100 g kozího sýru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrubá mořská sůl

Postup:

  1. Salát polníček opláchněte pod tekoucí vodou, ideálně pomocí odstředivky na salát zbavte přebytečné vody a poté vložte do mísy, kde jej smícháte s kozím sýrem, nakrájeným na kostičky.
  2. Přidejte vlašské ořechy a čerstvé fíky nakrájené na půlměsíčky. Smíchejte med, balzamikový ocet, olivový olej a touto zálivkou poté přelijte salát.
  3. Vše promíchejte a dochuťte hrubozrnnou solí.

Zdroj: Kupi