6 must-have kosmetických produktů, které si letos v létě zamilujete

Mladá žena si vybírá kosmetiku v drogerii PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Léto je tu a váš letní arzenál kosmetických produktů zeje prázdnotou? Poradíme vám, co si koupit, a doporučíme, které produkty za to doopravdy stojí. Léto bude o to příjemnější a vy si ho užijete na maximum!

Přečtěte si také

Lehký salát s kozím sýrem a fíky: Jednoduchá a zatraceně dobrá rychlovka k večeři

V létě stoupá počet používaných kosmetických produktů. Potíme se, svítí sluníčko a odhalujeme svá těla na nejrůznějších místech. Pokud byste si rádi pořídili nějaké nové kosmetické produkty, které v létě využijete, a nevíte, co si z takového množství vybrat, pomůžeme vám. Udělali jsme výběr několika kousků, jež za to doopravdy stojí. Zabrousili jsme do různých cenových relací a prošli drogerii i internet.

Lehká esence se šnečím extraktem

Vrhneme se do toho po hlavě a začneme korejskou kosmetikou, s níž se v poslední době roztrhl pytel, a my naprosto rozumíme proč. Šnečí mucin je perfektní výživou pro naší pleť, které dodá komplexní hydrataci. Takové totiž sérum, nebo chcete-li esence, je – hydratuje. Hydrataci v létě potřebujeme, protože slunce vysušuje a to si na pleti nemůžeme dovolit v jakémkoliv věku.

Používejte ho po vyčištění pleti před nanesením krému. Má mazlavou táhnoucí se strukturu a na pleti se velmi rychle vstřebává. Po vydatném slunění bude tento produkt vaše pleť milovat. Esence stojí okolo 400 Kč a vydrží vám celé léto.

Šnek na kameni, vedle čiré sérum v lahvičce s kapátkem OlgaKan / Shutterstock.com

Růžová voda

Velmi univerzální produkt, který je přírodní a krásně voní. Je vhodný pro všechny typy pleti a dá se použít i na tělo nebo vlasy. Růžová voda regeneruje, hydratuje, tonizuje a také fixuje make-up. Použijte ji i pro snazší rozčesávání vlasů nebo jako součást pleťové masky. Na kůži vytváří příjemný film. Prodává se ve skleněné lahvičce, která ale není příliš praktická na cestování, proto vodu doporučujeme přelít. Cena je okolo 170 Kč.

Balea hydratační toner

Dostáváme se k produktu, který za málo peněz udělá hodně parády. Balea je známá levná značka dostupná v dm drogerii a tenhle produkt patří mezi oblíbené. Jedná se o neparfemovaný toner obsahující účinné látky, jako je panthenol nebo alantoin, přičemž obě látky zklidňují pokožku.

Krásně hydratuje, vytváří ochrannou bariéru na pleti a vyživuje ji. Umí také pleť rozzářit. Používejte ráno i večer po důkladném vyčištění. Pokud hledáte něco efektivního, ale levného, sáhněte po toneru od značky Balea, stojí totiž přibližně 100 Kč.

Ziaja normalizující denní krém

Zůstáváme v levné cenové relaci, ve které vám doporučíme skvělý denní krém, obsahující navíc ještě SPF (ochranu před sluncem) 10. Není to velká ochrana, ale rozhodně lepší než nic. Krém je lehoučký, nemastný a rychle se vstřebává. Hodí se pro smíšenou a mastnou pokožku, protože redukuje maz i nedokonalosti pleti, zároveň matuje a snižuje výskyt černých teček.

Jako bonus vyvažuje tón pleti a zklidňuje i citlivou pleť. Tento krém je na léto jako dělaný, protože vytváří opravdu lehoučkou vrstvu, která se v množství používaných produktů ztratí a zároveň splní to, co má. Za 50ml balení zaplatíte kolem 100 Kč.

Ochranný pleťový krém s probiotiky

Zejména v létě potřebujeme naši pleť chránit před slunečními paprsky více než kdy jindy. Měli bychom to dělat po celý rok, ale přece jen v létě je potřeba ochraně věnovat větší pozornost. Naprosto nejlepší produkt, který v této kategorii vítězí na plné čáře, spadá opět pod korejskou kosmetiku.

Tento krém má ve veganském složení výtažek z rýže a fermentovaných obilovin a poskytuje vysokou ochranu proti UV záření. Krém je lehký, příjemný na pleti a nezanechává žádný mastný film. Krém, který je obohacen o vitamíny, byste měli použít jako poslední krok v rámci pleťové péče. Tento silný ochranný krém stojí 454 Kč a je dostupný například na Notino.

Mladá žena si dává krém na tváře Look Studio / Shutterstock.com

Sprchový gel bio divoká růže

Tento šetrný bio přírodní gel hydratuje a nádherně voní. Vypadá krásně na koupelnové poličce a při používání si budete připadat jako v záhonu plném růží. Ocenit můžete i složení, protože tento sprchový produkt je čistě bez sulfátů a obsahuje 98 % přírodních složek. Pro výrobu se používají ručně sbírané lístky divoké růže z jižní Francie. Stojí 90 Kč a seženete ho v drogerii dm.

Zdroj: Notino, dm drogerie, Kupi