Jen jahody a mléko: Recept na domácí nanuky, které děti zbožňují

2 jahodové nanuky na bílém talíři, kolem nanuků jahody Kupi.cz

Domácí jahodové nanuky jsou skvělým nápadem na letní osvěžení. Pokud máte doma zásobu ovoce, kterou nestíháte rychle zpracovat, budou ideálním řešením tohoto „problému“. Příprava domácích nanuků může být také zábavnou aktivitou pro vaše děti. Navíc díky zdravým surovinám nemusíte mít obavy, když pod dětskýma rukama zmizí příliš rychle.

Přečtěte si také

Zatočte se špinavými žaluziemi! Známe nejjednodušší způsob, jak na to rychle a bez nervů

Jak na domácí nanuky?

Domácí zmrzlina je super způsob, jak spotřebovat sezónní ovoce, pokud stále dokola nechcete péct ovocné moučníky. Příprava domácích nanuků je jednoduchá a stačí vám na ně jen pár ingrediencí. Ty navíc můžete libovolně obměňovat a pokaždé si tak připravit zmrzlinu s trochu jinou chutí.

Při výrobě domácích nanuků se hravě obejdete i bez zmrzlinovače. Nejrychlejším způsobem je rozmixovat ovoce s mlékem. Než nalijete směs do formiček, doporučujeme ji několikrát důkladně promíchat. Tím minimalizujete vznik ledových krystalků, které umí pokazit vzhled i chuť zmrzliny.

Čím můžete domácí nanuky vylepšit? Místo mléka použijte smetanu ke šlehání. Vylepšíte je také přidáním jogurtu, tvarohu nebo kondenzovaného mléka. Na doslazení použijte nejlépe med, případně vanilkový cukr nebo domácí sirup. Na výrobu zmrzliny můžete použít jakékoliv sezónní ovoce, takže pokud vám už došly jahody, udělejte ji třeba z malin.

Míša nanuky
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Míša nanuky

Míša nanuk patří mezi nejoblíbenější zmrzliny u dětí i dospělých. Zkuste si je připravit doma bez zbytečných aditiv. Chutnají ještě lépe než kupované a můžete si je vyzdobit podle svých představ.

Míša nanuky
Jahodové nanuky s mascarpone
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Jahodové nanuky s mascarpone

Jahodové nanuky s mascarpone výborně vypadají a skvěle chutnají. Toto nevšední spojení jahod a mascarpone jistě potěší děti i dospělé, navíc jde o zaručené osvěžení v horkých letních dnech. A hotové budou během chvilky.

Jahodové nanuky s mascarpone

Recept na rychlé jahodové nanuky

Ingredience na 6 porcí:

  • 200 g jahod (nebo malin)
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce medu (nemusí být)

Postup:

  1. Jahody zbavíme stopek, omyjeme a rozmixujeme s trochou mléka. V případě potřeby dosladíme medem.
  2. Vzniklou směs nalijeme do formiček na nanuky a necháme zamrazit.

Zdroj: Kupi