V Praze končí ikonická drogerie na Letné: Zákazníkům dělá radost od roku 1991

Drogerie zvenku Citymart.cz

Letenská prodejna drogerie, barev a laků je s touto částí města spojena už od roku 1991. Jedná se o jednu z mála prodejen, která si zachovala svou původní podobu. To jí dodává na jedinečnosti i přesto, že není nijak zvlášť moderní. Nyní ale hrozí, že nadobro skončí.

Přečtěte si také

Recepty na palačinky a lívance, jak je neznáte: Zkuste těsto ze dvou ingrediencí nebo z mrkve

Ikonická drogerie se nachází v pražské části Letná a zákazníci ji stále s oblibou navštěvují nejen proto, že v nich vyvolává nostalgické vzpomínky. Navíc tam vždy spolehlivě seženou za pár korun různé zboží, které už jinde téměř není k dostání. A to i přesto, že je velmi kvalitní.

Podobné drogerie kombinující nabídku kosmetiky a věcí do domácnosti se nachází i v dalších českých městech, postupně však končí svůj provoz a dělají tak tlustou čáru za minulostí. Pro spoustu zákazníků jsou však tyto drogerie místem, kde mohou zavzpomínat na své dětství a na dobu, kdy ještě světu nevládly moderní technologie.

Současní majitelé odchází do důchodu

Majitelé letenské drogerie oznámili, že se chystají do důchodu. Svou živnost nabídli k prodeji případným zájemcům, nabídka však platí pouhých pár dní. Pokud se zájemci neobjeví, má být smlouva s MČ Praha 7 nadobro ukončena a zákazníci už legendární drogerii vídat nebudou.

Obyvatelé chtějí, aby drogerie zůstala na svém místě

Obyvatelé Letné vyjádřili ve facebookové skupině Letenská parta své oprávněné obavy, aby se místo drogerie neobjevila další pobočka kebabu nebo jiné z provozoven, kterými se to v Praze jen hemží. Nejlepším řešením by podle většiny tedy bylo, kdyby drogerie zkrátka zůstala na svém místě a našla si nové majitele.

Prodejna drogerie zvenku Firmy.cz

Zájemci o drogerii už se našli

Dobrou zprávou je, že drogerie s největší pravděpodobností neskončí, na poslední chvíli o ni totiž vyjádřila zájem jedna pražská firma. Podle místostarosty Prahy 7 Kamila Vavřince Mareše se údajně už se zájemcem vše stvrdilo smlouvou. „Majetková komise právě odsouhlasila převod nájemní smlouvy na tradiční rodinnou a českou firmu působící od roku 1893 Barvy laky Hostivař, a.s., kromě barev a laků prodávají klasickou drogerii (nikoliv kosmetiku),uvedl na sociálních sítích, čímž jistě potěšil spoustu letenských obyvatel.

I přesto, že prodejna nepatří mezi nejnovější, má na Googlu pozitivní recenze. Mnohé z nich drogerii přímo vystihují. „Drogerie, kde se zastavil čas (v tom pozitivním slova smyslu). Jsou tu různé čisticí prostředky, barvicí kondicionéry, které jinde neseženete. Pinetky a sponky jsou tu za skvělý peníz oproti konkurenci, kde je mají tak za čtyřnásobek. Prostě místní drogerie, kterou ráda podpořím,“ napsala jedna z věrných zákaznic.

Zdroj: Facebook, Google, Kupi