Internet šílí z nového komba: Cola s nakládanými okurkami. Hnus, nebo nejlepší lék na kocovinu?

Mladá dívka pije nápoj z kelímku a sleduje obrazovku telefonu Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Baví vás neobvyklé kombinace v kuchyni? Pak musíte vyzkoušet i jeden z dalších šílených drinků, který přes platformu TikTok obletěl svět: Colu s kyselými okurkami. Výsledné spojení některé šokuje, jiní ho milují. Jak si nekonvenční nápoj připravit a proč si příště do coly vhodit pár koleček nakládaček, nebo dokonce hrst solených arašídů?

Přečtěte si také

Recept na dokonalou domácí jahodovou nutellu

Je libo kolečka okurek namísto citronů?

Zapíjíte kocovinu lákem z okurek, nebo raději sladkou colovou limonádou? Příště obě tekutiny slijte do jedné. Podobně jako to v poslední době dělají zástupy odvážlivců, kteří se inspirovali u americké tiktokerky říkající si Mississippi Memaw.

Ta ve videu, které má kolem 5 milionu zhlédnutí a téměř 7 tisíc komentářů, prozradila svůj oblíbený recept. Při každé návštěvě některé z fastfoodových restaurací Sonic si nechává do kelímku s colou Dr. Pepper přihodit i pár koleček kyselo-slaných nakládaných okurek.

Neodsuzujte, dokud to nevyzkoušíte,“ komentuje Memaw a dále pokračuje: „Pokud milujete nakládačky i colu, pak si právě asi říkáte: Fuj, hnus, to bych nikdy nepil. Ale je spousta lidí, kteří tuhle kombinaci milují.

Jak si připravit colu s okurkami?

Není to žádná věda. Do sklenice se sodovkou Dr. Pepper (u nás koupíte v obchodech se zahraničními potravinami i v automatech s americkými limonádami), případně Coca-Colou, Pepsi nebo jinou colovou limonádou vhoďte pár nakrájených koleček velké nakládané okurky. A to je vše.

Okurky přidají jak kyselost (kterou by jinak poskytly tradiční citrony), zároveň špetku slanosti, která v kombinaci se sladkostí coly vytvoří zajímavé spojení.

Někteří komentující pod videem Memaw doporučují i různé varianty. Jedna uživatelka například radí do limonády rovnou přilít i trochu láku. Jiná zase navrhuje kyselé okurky vyzkoušet i v kombinaci s dalšími bublinkovými nápoji. „Nakládačky jsou jednoduše skvělé s jakoukoliv limonádou,“ uvádí.

Kola s arašídy Sunvic / Shutterstock.com

A co cola se solenými arašídy?

Pokud si nyní klepete na čelo, o jaký trend jde tentokrát, pití Coca-Coly s celými solenými a praženými arašídy má ve Spojených státech dlouhou historii. Kombinaci se někdy přezdívá „jahody se šampaňským dělníků“. Historie nápoje sahá do 20. let minulého století.

Vymysleli ho pravděpodobně dělníci, kteří chtěli během těžké práce posvačit hrst arašídů, ale neměli možnost si umývat ruce. A tak ořechy vhodili do lahve s oblíbenou limonádou. Vzniklo tak zajímavé spojení slané a sladké chuti, arašídy se navíc pěkně odmočily a získaly křupavější texturu. Díky tomu si je takto vychutnává spousta lidí i dnes.

A která kombinace zaujala (nebo pohoršila) víc vás? A které spojení byste se nebáli vyzkoušet?

Zdroj: Foodandwine, Kupi