1/0
Šťouchané brambory patří mezi tradiční české pokrmy, které jsme trochu modernizovali. Tato varianta s opečenou cibulkou, křupavou slaninou a kapkou smetany se skvěle hodí jako příloha k masu, zeleninovým nebo luštěninovým karbanátkům. Výtečné jsou ale i samostatně – třeba jako rychlá večeře během chladných podzimních večerů.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 20 minut, poté vodu slijte.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit.
Přisypeme cibuli a restujeme ji asi 5 minut dozlatova.
Směs zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Nakonec cibulovou směs vmícháme do uvařených brambor a lehce je rozmačkáme šťouchadlem.
Líbil se vám recept Šťouchané brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.