Šťouchané brambory

Čas přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
4. června
Šťouchané brambory servírované v kameninové misce, posypané slaninou a lístky petrželky. Ilustrační foto: Elena Veselova / Shutterstock.com

Šťouchané brambory patří mezi tradiční české pokrmy, které jsme trochu modernizovali. Tato varianta s opečenou cibulkou, křupavou slaninou a kapkou smetany se skvěle hodí jako příloha k masu, zeleninovým nebo luštěninovým karbanátkům. Výtečné jsou ale i samostatně – třeba jako rychlá večeře během chladných podzimních večerů.

Recept šťouchané brambory vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 44 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 20 minut, poté vodu slijte.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit.

  • 3

    Přisypeme cibuli a restujeme ji asi 5 minut dozlatova.

  • 4

    Směs zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Nakonec cibulovou směs vmícháme do uvařených brambor a lehce je rozmačkáme šťouchadlem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Šťouchané brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.