Perník se zakysanou smetanou

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
23. října
čtyři kousky perníku se zakysanou smetanou posypané hoblinkami čokolády, servírované na kulatém šedém talíři Kupi.cz

Perník se zakysanou smetanou je lahodný a rychlý moučník, který překvapí vaše chuťové buňky. Spojení voňavého perníkového těsta a svěží smetanové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pusťte se do pečení a potěšte sebe i své blízké tímto nevšedním dezertem.

Recept perník se zakysanou smetanou vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 30x20 cm vyložte pečicím papírem.

  • 2

    V míse důkladně vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko a marmeládu a promíchejte.

  • 3

    V další misce smíchejte prosátou mouku, perníkové koření, skořici a kakao.

  • 4

    Sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné hmoty, až vznikne hladké těsto.

  • 5

    Těsto přelijte na připravený plech, uhlaďte a pečte v troubě asi 25 minut.

  • 6

    Mezitím smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.

  • 7

    Upečený a vychladlý perník potřete smetanovou polevou a posypte čokoládovými hoblinkami.

Zajímavé tipy
  • Pro ještě intenzivnější chuť přidejte do těsta lžičku mletého zázvoru nebo badyánu.
  • Pokud chcete mít polevu pevnější, vmíchejte do zakysané smetany 1–2 lžíce moučkového cukru.
  • Perník vydrží v chladu několik dní, je proto vhodný i pro přípravu předem.
  • Vyzkoušejte také recept na hrnkový perník nebo perníkovou buchtu s jablky.

Líbil se vám recept Perník se zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.