1/0
Perník se zakysanou smetanou je lahodný a rychlý moučník, který překvapí vaše chuťové buňky. Spojení voňavého perníkového těsta a svěží smetanové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pusťte se do pečení a potěšte sebe i své blízké tímto nevšedním dezertem.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 30x20 cm vyložte pečicím papírem.
V míse důkladně vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko a marmeládu a promíchejte.
V další misce smíchejte prosátou mouku, perníkové koření, skořici a kakao.
Sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné hmoty, až vznikne hladké těsto.
Těsto přelijte na připravený plech, uhlaďte a pečte v troubě asi 25 minut.
Mezitím smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.
Upečený a vychladlý perník potřete smetanovou polevou a posypte čokoládovými hoblinkami.
Líbil se vám recept Perník se zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.