1/0
Chystáte se hostit přátele a chcete je překvapit něčím nezapomenutelným? Vyzkoušejte náš dýňový koláč se sýrovým krémem, perfektní doplněk k chladným podzimním večerům. Kombinace jemné dýně a koření dodává koláči jedinečnou vůni a chuť, která vás okouzlí, a když k tomuto kombu přidáte i sýr, výsledek je dokonalý!
Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte dortovou formu, vymažte ji máslem a posypte moukou.
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, jedlou sodu, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor a sůl v míse.
Vejce šlehejte s cukrem do husté a světlé směsi. Vmíchejte rozpuštěné máslo a dýňové pyré do vaječné směsi, poté pečlivě promíchejte.
Postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, dokud se vše nespojí.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte 30–35 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Smetanový sýr a máslo šlehejte, přidejte cukr a vanilkový extrakt, dokud krém nebude hladký a nadýchaný.
Vychladlý koláč potřete krémem a dle chuti posypte kořením.
Líbil se vám recept Dýňový koláč se smetanovo-sýrovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.