1/0
S našimi nakládanými rajčaty si vychutnáte kousek léta i v zimě. Skvěle se hodí k jemným sýrům s bílou plísní, takže pokud hledáte rychlý a zároveň lahodný předkrm, bude to jistě ta správná volba. Pro výraznější chuť můžete přidat další koření podle vašeho vkusu, například chilli papričky pro pikantní variantu.
Do čisté sklenice o objemu 0,5 l vložte několik snítek kopru a přidejte umytá rajčata, která předem několikrát propíchněte vidličkou.
Připravte nálev: Smíchejte vodu, ocet, olivový olej, citronovou šťávu, cukr a sůl v hrnci. Směs zahřejte k varu, aby se cukr a sůl rozpustily.
Přidejte šalotku, česnek a koření, poté zmírněte plamen a nechte 7–10 minut mírně vařit.
Horký nálev nalijte na rajčata ve sklenici, přidejte další snítku kopru a sklenici pevně uzavřete.
Sklenici zavařujte 20–25 minut při teplotě 90 °C.
Vyzkoušejte také nakládané houby nebo nakládanou červenou řepu.
Líbil se vám recept Nakládaná rajčata? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.