1/0
Znáte Hasselback brambory? Hit sociálních sítí musíte vyzkoušet. Tento způsob úpravy zajišťuje, že brambory jsou křupavé zvenku a měkké uvnitř, a navíc umožňuje snadno přidat různé ingredience mezi jednotlivé vrstvy. Prostě mňamka!
Předehřejte troubu na 200 °C.
Brambory nařízněte na tenké plátky, aniž byste je prořízli úplně. Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Plátky uvnitř opatrně potřete česnekem. Vložte kousky másla do několika mezer, posypte solí a pepřem.
Pečte přibližně hodinu, dokud nebudou brambory křupavé na povrchu a měkké uvnitř.
Mezitím na pánvi orestujte slaninu dokřupava a nechte ji okapat na papírové utěrce.
Vyndejte brambory z trouby a vložte do mezer plátky čedaru. Zbylý sýr nastrouhejte a posypte jím brambory společně se slaninou.
Vraťte do trouby na dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Servírujte s řeckým jogurtem a jarní cibulkou.
Líbil se vám recept Hasselback brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.