1/1
Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Zkuste tuto méně tradiční verzi a nastrouhejte do nich cuketu. Budou potom krásně křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Bramboráky lze také připravit dvěma způsoby – klasicky na pánvi nebo zdravější alternativou v troubě. V kombinaci s pažitkovým dipem ze zakysané smetany budou vynikající.
Cuketu umyjeme, brambory oloupeme a obojí nastrouháme nahrubo. Posolíme a necháme zhruba 10 minut odstát, dokud zelenina nepustí přebytečnou vodu. Poté ji důkladně v cedníku vymačkáme.
Zeleninu předěláme zpět do mísy, přidáme prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř a přisypeme mouku. Vše důkladně promícháme a necháme dalších 10 minut odstát. Pokud bude konzistence těsta řídká, přidáme další mouku.
Na pánvi rozehřejeme olej. Z těsta vytvoříme na pánvi placky a bramboráky smažíme dozlatova zhruba 3–4 minuty z každé strany. Poté je přendáme na chvíli na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby pustily přebytečný tuk.
Do zakysané smetany vmícháme nasekanou pažitku, osolíme a opepříme. Vše pořádně zamícháme.
Bramboráky podáváme s připraveným pažitkovým dipem.
Líbil se vám recept Cuketové bramboráky s pažitkovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.