Cuketové bramboráky s pažitkovým dipem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
15. srpna
Cuketové bramboráky s pažitkovým dipem servírované na dřevěném prkénku. Kupi.cz

Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Zkuste tuto méně tradiční verzi a nastrouhejte do nich cuketu. Budou potom krásně křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Bramboráky lze také připravit dvěma způsoby – klasicky na pánvi nebo zdravější alternativou v troubě. V kombinaci s pažitkovým dipem ze zakysané smetany budou vynikající.

Recept cuketové bramboráky s pažitkovým dipem vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Těsto

Pažitkový dip

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    Cuketu umyjeme, brambory oloupeme a obojí nastrouháme nahrubo. Posolíme a necháme zhruba 10 minut odstát, dokud zelenina nepustí přebytečnou vodu. Poté ji důkladně v cedníku vymačkáme.

  • 2

    Zeleninu předěláme zpět do mísy, přidáme prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř a přisypeme mouku. Vše důkladně promícháme a necháme dalších 10 minut odstát. Pokud bude konzistence těsta řídká, přidáme další mouku.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej. Z těsta vytvoříme na pánvi placky a bramboráky smažíme dozlatova zhruba 3–4 minuty z každé strany. Poté je přendáme na chvíli na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby pustily přebytečný tuk.

Pažitkový dip

  • 1

    Do zakysané smetany vmícháme nasekanou pažitku, osolíme a opepříme. Vše pořádně zamícháme.

  • 2

    Bramboráky podáváme s připraveným pažitkovým dipem.

Zajímavé tipy
  • Bramboráky můžeme smažit také na másle nebo na ghí.
  • Zdravější alternativou smažení je pečení bramboráků v troubě na 180 °C cca 15 minut z každé strany.
  • Vyzkoušejte také cukeťák se sýrem nebo třeba cuketovou pizzu.

Líbil se vám recept Cuketové bramboráky s pažitkovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.