Lečo s uzeninou

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
5. srpna
Lečo s uzeninou v modré misce, ozdobené petrželkou Kupi.cz

Lečo je ideální volbou pro víkendový oběd, u kterého nemusíte v horkých letních dnech trávit spoustu času. Navíc spotřebujete úrodu rajčat i paprik a z pár ingrediencí vykouzlíte plnohodnotné jídlo, kterým zasytíte celou rodinu. Tento naprosto jednoduchý recept zvládne i začátečník a výsledek vás svou chutí příjemně překvapí.

Ingredience

Recept

  • 1

    Papriky, rajčata a špekáčky si nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na oleji zpěnit.

  • 2

    Na cibuli orestujeme nejdříve špekáčky a poté přidáme papriku. Počkáme, až paprika začne měknout a poté přidáme rajčata.

  • 3

    Osolíme, opepříme a necháme vařit. Pokud se zelenina připéká, podlijeme vodou.

  • 4

    Jakmile rajčata povolí, přilijeme rozšlehaná vejce a pořádně promícháme.

  • 5

    Lečo ještě chvíli povaříme a až mají vejce pevnější konzistenci, máme hotovo. Na talíři můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.

Zajímavé tipy
  • Lečo podáváme s čerstvým chlebem nebo také s vařeným bramborem.
  • Špekáčky můžeme nahradit klobásou.
  • Vyzkoušejte také další zeleninové recepty, třeba cuketovou nádivku nebo cukeťák se sýrem.

Líbil se vám recept Lečo s uzeninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.