1/2
Lečo je ideální volbou pro víkendový oběd, u kterého nemusíte v horkých letních dnech trávit spoustu času. Navíc spotřebujete úrodu rajčat i paprik a z pár ingrediencí vykouzlíte plnohodnotné jídlo, kterým zasytíte celou rodinu. Tento naprosto jednoduchý recept zvládne i začátečník a výsledek vás svou chutí příjemně překvapí.
Papriky, rajčata a špekáčky si nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na oleji zpěnit.
Na cibuli orestujeme nejdříve špekáčky a poté přidáme papriku. Počkáme, až paprika začne měknout a poté přidáme rajčata.
Osolíme, opepříme a necháme vařit. Pokud se zelenina připéká, podlijeme vodou.
Jakmile rajčata povolí, přilijeme rozšlehaná vejce a pořádně promícháme.
Lečo ještě chvíli povaříme a až mají vejce pevnější konzistenci, máme hotovo. Na talíři můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.
Líbil se vám recept Lečo s uzeninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.