1/0
Těstoviny na různé způsoby jsou populární po celém světě. Mistry v tomto oboru jsou jednoznačně Italové, jejichž variace těstovin milují miliardy lidí. My si dnes připravíme slavné fettucciny Alfredo, které patří mezi nejoblíbenější recepty na světě. Jde o rychlé a jednoduché jídlo z pár surovin, na němž si pochutná celá rodina. Tak si je pojďte s námi uvařit, je to skvělý tip na rychlý oběd, případně večeři!
Dejte vařit osolenou vodu a přiveďte ji k varu. Vložte do vody fettucciny a vařte je 8–10 minut. Poté slijte vodu.
Během vaření těstovin si připravte omáčku. V hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přilejte smetanu. Ochuťte solí a pepřem. Zvyšte plamen na střední teplotu, přisypte nastrouhaný sýr pecorino romano, parmazán a míchejte, dokud se sýry v omáčce nerozpustí a omáčka nezhoustne.
Uvařené těstoviny přidejte do omáčky a míchejte, dokud se fettucciny neobalí omáčkou. Na závěr posypte nasekanou petrželkou a hned podávejte.
Vyzkoušejte také recept na špagety Carbonara podle Emanuela Ridiho nebo špagety aglio olio.
Líbil se vám recept Fettuccine Alfredo? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.