1/0
Pokud nevíte co s bohatou úrodou malin, připravte si z nich osvěžující malinových cheesecake do skleničky. Zamiluje si jej celá rodina. Je snadný na přípravu a můžete jej připravit i úplně bez cukru. S tímto svěžím dezertem zabodujete v horkých letních dnech i u návštěvy.
Troubu rozehřejte na 180 °C a nejdříve si připravte drobenku. Rozdrťte sušenky a vmíchejte do nich máslo. Směs nasypte na plech, vyložený pečicím papírem. Pečte cca 5–10 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Odložte si 3 maliny stranou. Zbylé maliny rozdělte na 2 poloviny. Jednu polovinu malin rozmačkejte s moučkovým cukrem a vmíchejte je do druhé poloviny malin. Připravte si 3 sklenice a malinovou směs rovnoměrně do sklenic rozdělte.
Připravte si tvarohovou vrstvu. Šťávu a kůru z jednoho citronu vyšlehejte s ostatními ingrediencemi. Postupně přilévejte mléko, až do vámi požadované konzistence. Tvarohovou směs rozdělte na 3 díly a lžící ji naneste na malinovou vrstvu do skleniček. Na závěr pohár posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými malinami a lístky máty.
Líbil se vám recept Malinový cheesecake do skleničky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.