Malinový cheesecake do skleničky

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 42 Kč
Redakce Kupi.cz
4. července
Malinový cheesecake servírovaný ve skleničce. Ilustrační foto: Katarina Langova / Shutterstock.com

Pokud nevíte co s bohatou úrodou malin, připravte si z nich osvěžující malinových cheesecake do skleničky. Zamiluje si jej celá rodina. Je snadný na přípravu a můžete jej připravit i úplně bez cukru. S tímto svěžím dezertem zabodujete v horkých letních dnech i u návštěvy.

Recept malinový cheesecake do skleničky vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 3 porce připravíte za 42 Kč.

Ingredience

Drobenka

Malinová vrstva

Tvarohová vrstva

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 42 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Drobenka

  • 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C a nejdříve si připravte drobenku.  Rozdrťte sušenky a vmíchejte do nich máslo. Směs nasypte na plech, vyložený pečicím papírem. Pečte cca 5–10 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Malinová vrstva

  • 1

    Odložte si 3 maliny stranou. Zbylé maliny rozdělte na 2 poloviny. Jednu polovinu malin rozmačkejte s moučkovým cukrem a vmíchejte je do druhé poloviny malin. Připravte si 3 sklenice a malinovou směs rovnoměrně do sklenic rozdělte.

Tvarohová vrstva

  • 1

    Připravte si tvarohovou vrstvu. Šťávu a kůru z jednoho citronu vyšlehejte s ostatními ingrediencemi. Postupně přilévejte mléko, až do vámi požadované konzistence. Tvarohovou směs rozdělte na 3 díly a lžící ji naneste na malinovou vrstvu do skleniček. Na závěr pohár posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými malinami a lístky máty.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Malinový cheesecake do skleničky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.