1/2
Zkuste jednoduchý recept na domácí borůvkový koláč, který přinese léto na váš stůl. Šťavnaté borůvky v kombinaci s křehkým těstem a křupavou drobenkou vás nenechají jen u jednoho kousku. Místo borůvek lze použít jakékoliv jiné sezónní ovoce, takže můžete upéct spoustu variací tohoto výborného koláče.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o průměru asi 24 cm nebo plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V míse utřeme vejce s cukrem, vmícháme smetanu a mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme.
Těsto roztáhneme stěrkou po celé ploše formy, nahoru poklademe borůvky.
Všechny suroviny pořádně spojíme dohromady (nejlépe prsty).
Drobenkou posypeme připravené těsto s ovocem.
Koláč dáme do trouby a pečeme 45–50 minut do zezlátnutí drobenky.
Líbil se vám recept Borůvkový koláč s drobenkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.