1/0
Dršťková polévka umí rozdělit český národ. Jedni ji milují, druzí ji nesnáší. Může za to i zápach, který při vaření drštěk vzniká. Ale to se dá snadno vyřešit jedním známým kořením. Dršťky jsou obecně po celé Evropě velmi oblíbenou ingrediencí a polévka z nich se vaří ve spoustě států. Pokud přece jen dršťky nesnesete, můžete je v receptu vyměnit třeba za hlívu ústřičnou. Tak si ji pojďte s námi uvařit!
Dršťky pořádně propláchněte pod tekoucí vodou. Poté je vložte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte k nim 2 hrsti majoránky – dršťky nebudou tak cítit. Vařte asi 20 minut. Pak je slijte, propláchněte horkou vodou a znovu je vložte do hrnce. Znovu zalijte vodou a přidejte k nim ještě hrst majoránky. Vařte dalších 20 minut.
Poté opět propláchněte a dejte znovu vařit s hrstí majoránky. Dršťky vařte asi 2 hodiny, dokud nezměknou.
Uvařené dršťky přeceďte a vývar si schovejte. Jakmile dršťky vychladnou, nakrájejte je na menší kousky.
V hrnci na sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidejte na plátky nakrájený česnek, orestujte a zaprašte hladkou moukou. Poté přisypte mletou papriku a za stálého míchání zalijte hovězím vývarem a na závěr vlijte vývar z drštěk.
Polévku dochuťte solí a pepřem a přidejte ještě 2 hrsti sušené majoránky. Pak vhoďte nakrájené dršťky a 30 minut povařte. Podávejte s pečivem.
Líbil se vám recept Dršťková polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.