1/0
Určitě se shodneme na tom, že Česko je zemí knedlíků. Ať už mluvíme o těch houskových, bramborových, chlupatých nebo karlovarských. Mezi naprostou klasiku patří i kynuté ovocné knedlíky. Ty nikde jinde ve světě nenajdete. Dokonce byly svého času považované i za naše národní jídlo! Tak si je pojďte s námi udělat podle receptu Josefa Maršálka!
Do mísy dejte ohřáté mléko s cukrem, přidejte k němu 1/3 mouky, vejce, kvasnice a vymíchejte do hladka. Nechte 30 minut kynout.
Po 30 minutách přidejte zbytek ingrediencí a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nechte kynout na teplém místě, dokud těsto neznásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozdělte na pomoučeném vále na 30 dílů. Z každého dílu udělejte placku, položte na ni ovoce a zabalte. Zabalené knedlíky nechte ještě cca 10 minut nakynout.
Dejte do hrnce vodu a k přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte knedlíky (počet závisí na velikosti hrnce) a vařte je cca 7–8 minut. Uvařené knedlíky dejte do mísy s trochou rozpuštěného másla a propíchněte je vidličkou.
Líbil se vám recept Ovocné kynuté knedlíky podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.