1/0
Připravit si doma lahodnou pizzu s křupavým těstem není žádná věda! S naším receptem zvládnete vytvořit dokonalé těsto, které bude po upečení krásně nadýchané uvnitř a křupavé na povrchu. Jakmile zvládnete přípravu těsta, můžete popustit uzdu své fantazii a ozdobit pizzu svými oblíbenými surovinami.
Droždí rozdrobíme do vody a rozmícháme, aby se rozpustilo. V míse promícháme metličkou mouku se solí, přilijeme k ní vodu s droždím, olej a začneme zpracovávat těsto.
Těsto zpracováváme nejprve nožem a až do tekutiny zapracujeme polovinu mouky, dokončíme zpracování rukama.
Dalších 10–15 minut hněteme těsto spodní částí dlaně odtlačováním od sebe, až dostaneme sametově jemné, vláčné a nelepivé těsto bez hrubší struktury. Pokud je těsto příliš suché, přidáme lžíci vody.
Uhnětené těsto položíme do mísy, kterou vytřeme lžičkou oleje. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a necháme 50–60 minut nakynout na dvojnásobek objemu. Poté vykynuté těsto znovu krátce prohněteme.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý kus těsta vyválíme válečkem do kruhu a poté jej přeneseme na samostatný papír na pečení. Oba kusy ještě rukama rukama roztlačíme pořádně do stran.
Hotové placky těsta potřeme omáčkou na pizzu a ozdobíme oblíbenými surovinami. Pizzy pečeme v troubě předehřáté na 250 °C, každý kus zvlášť, zhruba 8 minut.
Líbil se vám recept Domácí těsto na pizzu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.