1/0
Indické kuře na kari má výraznou kořeněnou chuť a je u nás velice populární. Počítejte s tím, že hlavní část přípravy by měla proběhnout den předem, protože kuřecí maso se musí marinovat a natáhnout do sebe chutě různého koření. No a další den už je to rychlovka.
Marinádu si připravte den předem. Všechny ingredience na marinádu dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Na kousky nakrájené kuře smíchejte v míse s marinádou, překryjte potravinovou folií a dejte na noc odležet do lednice.
Rozehřejte v pánvi olej a orestujte na něm maso, obalené v marinádě. Opékejte asi 3 minuty, dokud se maso nezatáhne.
Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, cukr a sůl. Promíchejte a vařte na mírném plamenu asi 20 minut.
Na závěr vmíchejte smetanu, dochuťte a posypte čerstvým koriandrem. Podávejte s rýží.
Líbil se vám recept Indické kuře na kari? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.