1/0
Pusťte se s námi do přípravy kremeše – lahodného dezertu oblíbeného snad v polovině Evropy. Jedná se o naprosto luxusní a jednoduchý dezert, který si zamiluje opravdu každý. Na přípravu vám bude stačit jen listové těsto, vanilkový krém a šlehačka. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm pochutnáte.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pláty listového těsta vyválíme na co největší obdélník. Plech vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj plát těsta. Těsto propíchneme vidličkou a dáme péct do trouby na 15–20 minut dozlatova.
Jakmile je těsto upečené, vytáhneme ho z trouby a pokud jsou na něm velké bubliny, propíchneme je vidličkou. Stejně upečeme i druhý plát těsta.
Během pečení těsta si připravíme šlehačku. Vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a přidáme k ní vanilkové cukry. Poté dáme do lednice.
Nyní si připravíme krém. Do studeného mléka přidáme 3 balíčky pudinkového prášku, který se šlehá za studena a vše dohromady vyšleháme. Mléka dáme klidně méně, abychom docílili hustější konzistence.
Do vyšlehaného pudinkového krému přidáme 3–4 velké lžíce šlehačky a promícháme. Hotový krém dáme na chvíli do lednice.
Vychladnutý plát těsta dáme na rovnou desku a rovnoměrně na něj rozetřeme vanilkový krém. Na něj ještě naneseme zbytek šlehačky, přiklopíme druhým plátem listového těsta a dáme na noc ztuhnout do lednice. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Kremeš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.