1/0
Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.
Připravíme si plech o velikosti 30 x 40 cm. Vymažeme ho troškou Hery a vysypeme moukou.
Cukr, žloutky a Heru utřeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme ke žloutkové směsi. Vypracujeme těsto.
Hotové těsto rozválíme na velikost plechu a přeneseme ho na plech.
Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Tvaroh prošleháme se žloutky, celým vejcem, mlékem a olejem. Do této směsi přisypeme moučkový cukr, vanilkový cukr a vanilkový pudink. Vše vyšleháme.
Tvarohovou směs rozetřeme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 25 minut (během pečení sledujeme).
Z 6 bílků si vyšleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme cukr.
Těsně před dopečením vyndáme plech z trouby. Troubu mezitím ztlumíme na 130 °C.
Na tvarohovou náplň rovnoměrně naneseme vyšlehaný sníh a dáme ještě na maximálně 10 minut dopéct do trouby.
Vyzkoušejte i naši kokosovou buchtu s tvarohem a povidly nebo tvarožník s malinami a drobenkou.
Líbil se vám recept Tvarohové řezy Slzy anděla? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.