1/0
Abyste si pochutnali na prdelačce, nemusíte doma pořádat zabijačku. Ovarový vývar i vepřovou krev seženete u řezníka. Tuhle zabijačkovou specialitu tak připravíte lusknutím prstu. Pak do ní stačí přimíchat kroupy a prdelačka je na světě. A nezapomeňte na česnek – ten dá polévce ten správný šmrnc.
Kroupy si uvaříme den předem.
Ovarový vývar přivedeme k varu a poté vaříme už jen na mírném ohni, aby vývar zůstal teplý.
Přecedíme si vepřovou krev a vmícháme ji do teplého vývaru. Vývar nesmí vřít, jinak se krev srazí. Mícháme alespoň 20 minut.
Na závěr přidáme do vývaru kroupy, rozmačkané stroužky česneku a majoránku. Polévku osolíme a opepříme až na talíři.
Líbil se vám recept Prdelačka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.