1/0
Nepečená kokosová roláda je vynikající záležitost, kterou jistě znáte ze svátečně prostřeného stolu s vánočním cukrovím u vašich babiček. Příprava rolády je velmi snadná a nezabere moc času, můžete si ji tedy s klidem nechat až na konec těsně před Vánocemi.
Máslové sušenky rozdrtíme najemno. V misce smícháme cukr, kakao, rum, mléko a přidáme nadrcené sušenky.
Vše vypracujeme v kompaktní hmotu a dáme zhruba na 1 hodinu uležet do lednice.
Máslo necháme změknout a utřeme ho s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přisypeme strouhaný kokos a směs mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
Na kuchyňskou desku dáme pečicí papír, který pocukrujeme moučkovým cukrem a rozválíme na něm kakaovou hmotu.
Rozválený plát poté potřeme kokosovou náplní a svineme do rolády. Tu poté zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a dáme do lednice ztuhnout.
Zkuste také recept na pečenou roládu z červené řepy nebo čokoládovou roládu.
Líbil se vám recept Kokosová roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.