1/0
Domácí salko se hodí do krémů, likérů, k přípravě vánočního cukroví i dalších nejrůznějších druhů sladkostí. Postup na výrobu domácího kondenzovaného mléka je velmi jednoduchý a stačí vám k tomu jen tři ingredience.
Ve vyšším hrnci prohřejeme mléko a přidáme máslo a cukr. Za postupného zahřívání a míchání mléko přivedeme k varu.
Na povrchu se nám postupně vytvoří pěna. Za stálého míchání vaříme zhruba 10 minut do dosažení varu.
Po odstavení hrnce bude salko působit řídce, ale během chladnutí začne houstnout.
Teplé salko přelejeme do čistých sklenic s uzávěrem a vložíme až po hrdlo do hrnce se studenou vodou.
Hotové salko můžeme ihned zpracovat nebo uchovat v lednici pro pozdější použití.
Líbil se vám recept Domácí salko? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.