1/1
Vyzkoušejte tenhle rebarborový koláč, po kterém se doma zaručeně jen zapráší. Z rebarbory neboli reveně se v kuchyni využívají řapíky listů, z kterých se připravují moučníky, kompoty, zavařeniny nebo právě koláče, jako je třeba ten náš.
Z hladké mouky, másla a cukru si připravte těsto. Pokud nepůjde dobře spojit, přilijte trochu vody. Zpracované těsto nechte odpočinout asi půl hodiny v lednici.
Těsto vyválejte na tenčí plát a přeneste do koláčové formy. Okraje zarovnejte a propíchejte vidličkou.
Do menší misky dejte měkký tvaroh v kostce nebo ve vaničce. Přidejte cukr a vejce. Vše umíchejte metličkou v hladký krém.
Tvarohový krém rozprostřete na těsto.
Umyjte rebarboru a nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 2 cm.
Poskládejte rebarboru na krém. Se skládáním rebarbory si můžete vyhrát a vytvářet různé vzory. Trendy jsou třeba hvězdičky nebo ombré přechod.
Nakonec posypejte hustě skořicí a třtinovým cukrem.
Pečte v troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
Líbil se vám recept Rebarborový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.