1/0
Minestrone je tradiční italská polévka, připravená z nejrůznějších druhů sezónní zeleniny, luštěnin, případně i drobných těstovin. Je jen na vás, jakou zeleninu si do ní přidáte. Vyzkoušejte si tuto hustou zeleninovou polévku uvařit, věříme, že si pochutnáte.
Fazole namočte přes noc do vody. Poté je vařte v té samé vodě asi 20 minut.
Nejdříve si v hrnci orestujte nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidejte brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (rajčata, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spařte a oloupejte, odstraňte zrnka a měkkou část, zbylé části dejte do polévky.
Nakonec přidejte fazole a vše zalijte vlažnou vodou. Vařte asi 15–20 minut, poté odeberte ¼ zeleniny a propasírujte.
Smíchejte, osolte a servírujte se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
Líbil se vám recept Polévka Minestrone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.