1/0
Pstruh po mlynářsku je velmi jednoduchý a chutný způsob, jak si připravit tuto oblíbenou sladkovodní rybu. Pstruh patří mezi nejchutnější české ryby, běžně jej seženete v obchodě a jeho příprava vám nezabere moc času. Podávejte třeba s pečenými brambory nebo zeleninovým salátkem.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Rybu omyjte pod tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete mletým pepřem ze všech stran i zevnitř.
Poté rybu obalte v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepejte. Dovnitř ryby vložte šalvěj a posypte kmínem.
Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte přepuštěné máslo, položte na ni rybu a během 2 minut ji z každé strany opečte dozlatova.
Na připravenou rybu rozprostřete čerstvé máslo, položte na pečicí papír, dejte na plech a vložte do rozehřáté trouby. Pečte 5 minut.
Líbil se vám recept Pstruh po mlynářsku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.