1/1
Rebarborový crumble je vynikající dezert, který je dokonalým spojením sladkokyselé rebarbory a úžasně křupavé drobenky. Jeho příprava je navíc neskutečně jednoduchá.
Rebarboru umyjte a nakrájejte na kousky o délce cca 2 cm.
Přendejte ji do menšího hrnce, přidejte badyán, skořici, cukr a rum. Na mírném ohni povařte, aby rebarbora lehce změkla, ale ne příliš, aby se z ní nestala kaše.
Poté nechte zchladnout. Můžete nechat v hrnci přes noc, aby se rebarbora více propojila s kořením.
Připravte si drobenku smícháním a prohnětením mouky, cukru a másla. Můžete využít například multifunkčního sekáčku, abyste práci zrychlili.
Směs rebarbory dejte do zapékací mísy nebo misek. Posypte hustě drobenkou tak, aby celý povrch byl pokrytý.
Dejte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě cca 200 °C, dokud drobenka nezezlátne a rebarbora nezačne probublávat. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Podávejte s zakysanou smetanou.
Nemusíte mít obavy, že by byl koláč alkoholický. Většina alkoholu se při vaření a pečení vypaří.
Líbil se vám recept Rebarborový crumble? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.