1/0
Ryba s rýží po mexicku je skvělým odlehčeným pokrmem, na kterém si zajisté pochutnají nejen příznivci zdravé stravy. Příprava je velmi snadná, mohou se do ní tedy bez obav pustit i kuchaři začátečníci.
Rybu nakrájejte na kousky. Rajčata rozmixujte. Jemně nakrájenou cibuli osmažte na dvou lžících oleje a poté k ní přidejte rozdrcený česnek, koření a nechte je rozvonět.
Pak přidejte rozmixovaná rajčata, jemně nakrájenou chilli papričku, oregano a lehce osolte. Bez pokličky na mírném ohni směs vařte asi 10 minut do zhoustnutí.
Osolené kousky ryby vložte do omáčky. Přikrytou rybu nechte táhnout na nejnižším plameni, až se zpevní, cca 10 minut.
V kastrolu rozehřejte lžíci oleje, vsypte rýži a promíchejte. Zalijte půllitrem vody, uveďte do varu, přikryjte a 10 minut duste na mírném plameni.
Mezitím sceďte a propláchněte kukuřici. Vmíchejte k rýži a společně 5 minut vařte. Pak dalších 5 minut nechte přikryté stát.
Před podáváním nakypřete vidličkou, rozdělte na talíře, přidejte rybu s omáčkou a několik zelených listů koriandru.
Pro zdravější variantu můžete použít divokou rýži. V tomto případě rýži nechte 2 hodiny máčet ve vodě, pak ji v téže vodě uvařte doměkka (asi 30 minut).
Líbil se vám recept Ryba s rýží po mexicku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.