1/1
Rybí filé v šafránové omáčce vás jistě mile překvapí svým dokonalým spojením chutí, které se vám budou rozplývat na jazyku. Jako přílohu k tomuto pokrmu doporučujeme rýži, ale hodí se i brambory nebo bramborová kaše. Příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, přilijte vývar, přidejte bobkový list, šafrán, anýz, česnek a zázvor. Směs osolte a opepřete.
Vložte rybu a nechte na mírném plameni táhnout 10 minut.
Před podáváním vyjměte bobkový list z omáčky a servírujte s uvařenou rýží.
Pokud sa vám bude zdát omáčka řídká, můžete si ji zahustit uvařenými a rozmixovanými bramborami nebo kukuřičným škrobem.
Líbil se vám recept Rybí filé v šafránové omáčce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.