1/1
Pečená játra s cibulí, jablky a bramborovo-celerovým pyré jsou jednoduchá na přípravu a nádherně provoní vaši kuchyni šalvějí, která je také součástí tohoto skvělého receptu.
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte ve slané vodě doměkka.
Slijte vodu a brambory rozmačkejte. Během mačkání přidejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky a smažte na rozehřátém másle. Posypejte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat.
Přidejte jablka zbavená jádřinců nakrájená na měsíčky, lístky tymiánu, osolte, opepřete a společně orestujte. Podlijte vínem a duste asi 15 minut.
Játra nakrájejte na plátky, poprašte moukou, opepřete a pečte v horkém másle se šalvějí po obou stranách cca 3–4 minuty tak, aby byla uvnitř růžová.
Po vyjmutí z pánve je nechte chvilku na teple odpočinout, osolte a můžete servírovat s pyré a dušenými jablky s cibulkou. Na závěr lehce přelijte výpekem.
Líbil se vám recept Pečená játra na šalvěji s celerovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.