1/0
Pečené kaštany obsahují bílkoviny, sacharidy a zdravé tuky. Také v sobě mají vlákninu, vitamíny i minerály. Vůně pečených kaštanů je cítit skoro na každém vánočním trhu, připravit si je ale snadno můžete i doma.
Jedlé kaštany je potřeba nejdříve naříznout. Pro snadnější řezání je vhodné, aby se nejprve namočily ve vlažné vodě asi 20 minut (i více).
Slupky kaštanů se nařezávají do kříže. Vytvořte tedy řezy dlouhé asi 2 cm a 0,5 cm hluboké. Kaštany řežte na horní, vypoulené straně.
Nařezané kaštany položte na plech křížkem nahoru. Poté je dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 25–30 minut podle velikosti kaštanů.
Kaštany jsou hotové, když slupka začne tmavnout, pukat, naříznuté okraje se začnou kroutit a objeví se nažloutlá dužina.
Po upečení vnější slupku kaštanu oloupejte a vnitřní stáhněte.
Vyzkoušejte také výborný recept na krémovou polévku z jedlých kaštanů.
Líbil se vám recept Pečené kaštany? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.