1/1
Skořicové šneky jsou vynikající dobrotou, která zachutná malým i velkým mlsounům. Perfektně vám poslouží jako malá svačinka k čaji nebo ke kávě. Příprava je navíc mnohem jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát.
Z droždí, cukru, trochy vlažné vody a lžíce mouky si připravte kvásek a nechte jej na teple vykynout.
Do mísy si připravte prosátou mouku, přidejte rozpuštěné máslo, vejce, vykynutý kvásek a vypracujte vláčné těsto asi jako na buchty. Nechte přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto rozválejte na silnější plát, pomastěte rozpuštěným máslem a posypejte hrubým krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Plát stočte do rolády a nakrájejte na silnější řezy.
Před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Skořicové šneky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.