1/0
Rukolová polévka je zdravá, krásně nazelenalá a díky bramborám také dostatečně sytá. Vyzkoušejte si uvařit tuto netradiční polévku třeba na Zelený čtvrtek před Velikonocemi.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte brambory a společně ještě asi 5 minut restujte.
Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte doměkka.
Před koncem vaření přidejte do polévky opláchnutou rukolu a společně ještě asi 5 minut povařte.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem, vmíchejte smetanu a můžete podávat.
Při servírování můžete přidat do talíře kousek měkkého kozího sýra, pár lístků rukoly a pokapat olivovým olejem.
Líbil se vám recept Rukolová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.