1/0
Velikonoční nádivka s uzeným masem skvěle chutná a díky sněhu z bílků je krásně nadýchaná. Podle lidových zvyků by se mělo v nádivce uplatnit co nejvíce zelených rostlin, jako jsou například mladé kopřivy nebo petrželka. Hotový pokrm podáváme buď samotný, případně s máslem omaštěnými brambory nebo bramborovou kaší.
Uvařenou uzenou krkovici nakrájejte na menší kousky. Starší housky nakrájejte na kostičky a přelijte mlékem. Po chvilce vymačkejte přebytečné mléko a housky přidejte k nakrájenému masu. Směs osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a nasekanou petrželku.
Poté oddělte žloutky od bílků a žloutky smíchejte s ostatními surovinami. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do hotové směsi.
Nádivku rozprostřete do máslem vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 30–40 minut dozlatova.
Při podávání posypejte nasekanou petrželkou.
Líbil se vám recept Nádivka s uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.