1/0
Králičí hřbet v listovém těstě je velmi chutný, rychlý a jednoduchý na přípravu. Navíc k němu není potřeba chystat přílohu, neboť je sytý i jen tak sám o sobě. Tak neváhejte a pusťte se do něj, jsme přesvědčeni o tom, že si tento recept zamilujete.
Očištěné a odblaněné maso opláchněte a osušte. Osolte, opepřete a opečte na pánvi ze všech stran. Vyjměte z pánve a nechte vychladnout.
Opláchnuté bylinky nasekejte najemno a obalte v nich opečené maso. Znovu lehce osolte, opeřete a obalte v plátcích sušené šunky.
Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte listové těsto a rozkrájejte na čtyři díly. Do těsta postupně pečlivě zabalte připravené maso a dobře uzavřete.
Vejce pečlivě rozšlehejte a potřete jím připravené balíčky s masem, které jste ještě před tím vyskládali na plech vyložený pečicím papírem. Posypejte lehce kmínem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 10–15 minut.
Podávejte horké, lehce pokapané tmavým balsamicovým octem.
Líbil se vám recept Králičí hřbet v listovém těstě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.