1/0
Salát tabbouleh s grilovanou pražmou je vynikající kombinace pečené ryby a osvěžujícího salátu. Tabbouleh je bylinkový salát s bulgurem, který je oblíbený v arabské kuchyni, především pak v Libanonu. Může se servírovat jako příloha, ale i jako hlavní jídlo.
Bulgur osolte a promíchejte s 50 ml olivového oleje. Zalijte vroucí vodou, přikryjte poklicí nebo fresh fólií a nechte vodu vsáknout.
Mátu, koriandr a hladkolistou petrželku nakrájejte najemno, přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata překrojte na polovinu, vyberte dužinu i semínka a pokrájejte na drobné kostičky.
Všechny nakrájené ingredience smíchejte s lehce vychlazeným bulgurem. Přilijte 50 ml olivového oleje, šťávu z vymačkaného citronu a podle chuti ještě osolte a opepřete.
Pražmy vykuchejte, opláchněte vodou a osušte. Boky pražmy nařízněte šikmo nožem. Osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
Dovnitř pražmy vložte pár snítek bylinek, aby hezky voněla, a pak pražmu pokapejte citronovou šťávou.
Pražmy vložte na čistý gril a pomalu grilujte. V průběhu grilování je potírejte olejem. Vedle pražem grilujte pro vůni i poloviny citronu.
Místo bulguru můžete vyzkoušet kuskus a do salátu můžete přidat i nakrájenou okurku.
Líbil se vám recept Salát tabbouleh s grilovanou pražmou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.