1/0
Mačkané brambory v křupavé strouhance smažené na vepřovém sádle se trošku podobají kroketám. Smíchané s anglickou slaninou a cibulkou vykouzlí netradiční přílohu, na které si určitě pochutnáte.
Kvalitní brambory umyjte, uvařte v osolené vodě doměkka a poté slijte.
Cibuli očistěte, najemno nakrájejte. V rendlíku rozehřejte máslo, v němž opečte na kostky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Restujte dozlatova.
Brambory i se slupkou namačkejte, přidejte k nim orestovanou slaninu s cibulkou. Osolte a opepřete.
Z brambor vytvořte pomocí polévkové lžíce „nočky“ a obalte je v jemné strouhance.
Poté je smažte v rozehřátém sádle přibližně 4 minuty. Nesmažte však zprudka, praskaly by vám.
Usmažené mačkané brambory nechte okapat na ubrousku a můžete podávat.
Líbil se vám recept Smažené mačkané brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.