1/0
Rump steak s houbovým ragú je vynikajícím pokrmem, který spojuje chutě šťavnatého steaku a sezónních hub. Připravit správně rump steak se může na první pohled zdát jako věda, ale s naším videoreceptem to hravě zvládnete.
Na pánev nalijeme olej a položíme na něj hovězí rump steak. Oprahneme jej 1,5 minuty z obou stran. Na rump steak položíme snítky rozmarýnu a mírně rozmáčknuté dva stroužky česneku.
Rump steak přendáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 6 minut.
Na pánev nalijeme olej a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Nakrájenou cibuli přidáme k žampionům a chvíli smažíme. Dále přidáme kousek másla a smažíme dozlatova.
Přisypeme tři stroužky nadrobno nakrájeného česneku a osolíme, opepříme. Chvíli ještě smažíme.
Přilijeme vývar a poté smetanu. Necháme probublávat a nasypeme nakrájenou čerstvou petrželku.
Na upečený rump steak položíme kousek másla a zabalíme jej do alobalu. Pár minut ho necháme odpočinout.
Rump steak nakrájíme na plátky tlusté asi 2 cm, poskládáme maso vzhledně na talíř a polijeme výpekem. K masu naservírujeme žampionové ragú. Nakonec ještě opepříme.
Líbil se vám recept Rump steak s houbovým ragú? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.