1/0
Dokřupava usmažené zelníky neboli zelné placky jsou skvělou obměnou klasických bramboráků. Díky kysanému zelí, které obsahuje spoustu živin a vitamínů, jsou krásně vláčné, velmi chutné a ještě prospějí vašemu zdraví. Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře a jejich příprava je velmi jednoduchá.
Kysané zelí pečlivě vymačkejte, přidejte vejce, mouku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
Vše společně promíchejte a vypracujte soudržné těsto stejné jako na bramborák.
Zelníky podobně jako bramboráky smažte na olejem vymazané pánvi po obou stranách dozlatova.
Všechny suroviny dejte do mísy, pečlivě promíchejte a poté dejte alespoň na chvíli chladit do lednice.
Zelníky můžete připravit i v troubě. Těsto utvořte hustější, aby se dalo tvarovat, a na plech vyložený pečicím papírem skládejte vytvarované placičky, které potřete rozšlehanými vejci. Pečte v troubě při 200 ºC cca 25–30 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Zelníky s bylinkovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.