1/2
Kuře à la kachna je velmi výtečný, křupavý oběd, který je navíc velmi snadné připravit. Stačí pečlivě nasolit celé kuře a posypat kmínem. Zásadní pro výslednou chuť je pak vydlabaná patka chleba, naplněná sádlem, kterou vložíte dovnitř kuřete, a jablko. Podávejte ideálně s knedlíkem a zelím, výborně ale chutná i s rýží.
Celé kuře bez drobů opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
Kuře položte do pekáčku prsy vzhůru. Pořádně ho potřete solí a posypte kmínem.
Větší patku chleba vydlabejte, naplňte sádlem a vložte dovnitř kuřete. Jablko omyjte a také vložte do kuřete, pokud se do něj vejde, případně nechte v pekáčku bokem.
Kuře podlijte trochou vody a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny.
Ke konci pečení odstraňte poklici pekáčku, aby se kůrčička krásně vypekla. Kuře v průběhu pečení podlévejte a polévejte.
Podávejte ideálně s bramborovým knedlíkem a se zelím. Skvěle chutná také s rýží.
Vyzkoušejte také pečené kuře s kmínem nebo kuřecí čtvrtky s pečenou rýží.
Líbil se vám recept Kuře à la kachna? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.