1/0
Polentová kaše snadno nahradí tu bramborovou a výborně chutná třeba k masům se šťávou. Polenta je vlastně kukuřičná krupice a v kuchyni najde mnohé využití. Klasická polenta se vaří zhruba hodinu, pokud si však koupíte její instantní variaci, během pár minut bude kaše hotová. V ideálním případě by měla mít hedvábně krémovou konzistenci – bez hrudek a nebýt příliš tekutá.
Do osolené, jemně vroucí vody vsypte polentu a míchejte metličkou, abyste předešli tvorbě nežádoucích hrudek.
Při míchání stále kontrolujte konzistenci, kaše by měla být hotová po pěti až sedmi minutách.
Takto připravenou polentu můžete ještě zjemnit kouskem másla.
Z instantní polenty hravě připravíte také jablkovou kaši.
Líbil se vám recept Polentová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.