1/0
Nakládané cibulky s medem jsou výtečná pochoutka. Můžete je servírovat k mnoha různým jídlům, kterým dodají na chuti. Příprava je velmi snadná a záleží jen na vás, zda se je rozhodnete rychle spotřebovat, nebo je zavaříte a uchováte na později.
Očištěné drobné cibulky vsypeme do hrnce s vodou a necháme přejít varem.
Ihned je odstavíme, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Okapané cibulky naskládáme do připravených sterilizovaných zavařovacích sklenic.
V hrnci smícháme ocet, med, 60 ml vody a citronovou šťávu.
Přidáme pepř, sůl, rozmarýn a přivedeme k varu.
Svaříme a horké nalijeme na cibulky tak, aby byly ponořené. Necháme zcela vychladnout.
Cibulky můžeme podávat ihned po vychladnutí nebo je uložíme do chladničky, kde vydrží až 1 týden.
Nakládané cibulky můžeme také sterilovat v zavařovacím hrnci při teplotě 85 °C 25 minut, potom nám vydrží výrazně déle.
Ideální pro nakládání jsou malé cibulky perlovky nebo šalotky, případně jarní cibulky.
Líbil se vám recept Nakládané cibulky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.