1/0
Kuřecí Kung pao patří mezi nejoblíbenější pokrmy asijské kuchyně, konkrétně pochází z čínské provincie Sečuán. Skládá se z kuřecích kostek, sečuánského pepře, pražených arašídů, sušených chilli papriček a jarní cibulky. Připravte si tento recept na skvělý oběd nebo večeři s nádechem exotiky.
V misce smícháme dohromady všechny ingredience na omáčku.
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, ochutíme solí, bílým pepřem a špetkou cukru. Poté maso obalíme v bramborovém škrobu.
Maso smažíme v rozpálené pánvi wok ve vysoké vrstvě oleje dokřupava. Vytáhneme z pánve a necháme okapat na papírových utěrkách.
Arašídy usmažíme zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a necháme je stranou okapat.
V čisté pánvi wok rozpálíme trochu oleje a krátce orestujeme nakrájený česnek a zázvor. Přidáme osmažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy.
Krátce orestujeme a zalijeme připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavaříme a zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
Kung pao podáváme s vařenou rýží, ideálně jasmínovou.
Líbil se vám recept Kuřecí kung pao? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.